середу, 12 лютого 2014 р.

Індекс економічної свободи 2013: Україна опинилася на 161 місці

Фонд Heritage Foundation опублікував рейтинг в якому Україна показала найгірший результат серед країн Східного партнерства.

Індекс економічної свободи 2013. Джерело: скриншот з сайту heritage.org
Щорічно Wall Street Journal та Heritage Foundation розраховують Індекс економічної свободи.
Індекс економічної свободи базується на 10-ти індексах, які оцінюються за шкалою від 0 до 100, причому, показник 100 відповідає максимальній свободі.
Індекси: свобода бізнесу, свобода торгівлі, податкова свобода, державні витрати, грошова свобода, свобода інвестицій, фінансова свобода, захист прав власності, свобода від корупції, свобода трудових відносин.
Усі країни за цим індексом діляться на такі групи: вільні, в основному вільні, помірно вільні, в основному невільні, деспотичні.
У Індексі економічної свободи 2013 Україна посіла 161 місце і опинилася у «зоні» деспотичних країн.
Експерти вважають, що реформи, проведені в Україні, не були успішними. На їх думку, в Україні широко поширена корупція, а закони функціонують погано.
Індекс економічної свободи із показником 46.3 та така низька позиція у рейтингу роблять Україну аутсайдером серед країн Східного партнерства.
Наприклад, Грузія у рейтингу займає досить непогану позицію – вона на 21 місці. Вірменія в свою чергу на 38 місці, Азербайджан – на 88, Молдова – на 115, Білорусь – на 154.
Найнижчу, 177 позицію, в рейтингу займає КНДР.
Економічна свобода — це фундаментальне право кожної людини управляти її власною працею та майном. В економічно вільних суспільствах, особи вільні у виборі роботи, виробництві товарів, витратах та інвестиціях будь-яким шляхом, яким забажають. Всі ці свободи підтримуються і захищаються державою.
На всі результати можна подивитися тут.

Немає коментарів:

Дописати коментар